Teambuilding

"In-company teambuilding sessies om het wellevendheid en team gevoel te vergroten. Een open cultuur creeren waarbij de medewerkers elkaar beter leren begrijpen. Een goed werkend team is gericht op resultaat, neemt verantwoordelijkheid, heeft een hoge mate van betrokkenheid, geeft openheid en vertrouwen onderling."

In-company teambuilding

Er zijn veel verschillende activiteiten die kunnen worden ingezet voor in company training teambuilding. Enkele voorbeelden zijn:

  • Vertrouwensspellen: deze spellen zijn ontworpen om het vertrouwen tussen teamleden te vergroten door middel van activiteiten zoals blinddoeken en vangstspellen.
  • Communicatieve spellen: deze spellen zijn gericht op het verbeteren van de communicatie tussen teamleden, zoals communicatielijnen of gezamenlijke doelen stellen.
  • Samenwerkingsactiviteiten: deze activiteiten stimuleren de samenwerking en het teamwork, zoals een hindernisbaan of een bouwproject waarbij alle teamleden moeten samenwerken.
  • Leiderschapstraining: deze trainingen zijn gericht op het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden binnen het team, waarbij teamleden worden gestimuleerd om leiding te nemen en verantwoordelijkheid te nemen.

In company training teambuilding kan worden aangepast aan de specifieke behoeften en doelen van een bedrijf. Het kan worden georganiseerd door interne trainers of externe consultants die gespecialiseerd zijn in teambuilding en leiderschapstraining.

Koken met .....

Training en koken kunnen uitstekende activiteiten zijn om teambuilding, gedrag en rollen te bevorderen. Hier zijn enkele manieren waarop deze elementen kunnen worden geïntegreerd:

  1. Kookworkshops met teamthema: Organiseer een kookworkshop waarbij de deelnemers samenwerken om een maaltijd te bereiden. Wijs verschillende rollen toe, zoals chef-kok, souschef, keukenhulp en voedseltester. Dit oefent samenwerking, communicatie en rollenverdeling.

  2. Competitieve kookwedstrijd: Verdeel het team in groepen en organiseer een kookwedstrijd waarin elke groep een gerecht moet bereiden binnen een bepaalde tijdslimiet. Dit stimuleert teamwork, creatief denken en het vermogen om onder druk samen te werken.

  3. Kookactiviteiten met doelstellingen: Stel doelstellingen voor het koken, zoals het maken van een maaltijd voor een goed doel, het creëren van een menu voor een bedrijfsevenement of het ontwikkelen van gezonde recepten. Dit stimuleert het nadenken over teamdoelen, verantwoordelijkheidsgevoel en het ontwikkelen van vaardigheden.

  4. Beoordeling van gedrag en rollen: Terwijl het team samenwerkt in de keuken, kan de trainer of facilitator deelnemers observeren en feedback geven over het gedrag en de rollen van het team. Dit creëert bewustzijn en inzicht in de sterke punten en ontwikkelingsgebieden van individuen en het team als geheel.

  5. Reflectie- en groepsbesprekingen: Na het koken kunnen deelnemers samenkomen voor een reflectiesessie om te bespreken wat ze hebben geleerd over teamwork, communicatie, leiderschap en individuele rollen. Dit is een kans om ervaringen te delen, successen te vieren en uitdagingen te bespreken.

Door training en koken te combineren, kunnen teams op een leuke en interactieve manier werken aan teambuilding, gedragsvaardigheden en het begrijpen en vervullen van rollen. Het biedt ook de mogelijkheid om nieuwe manieren van samenwerken en communiceren te ontdekken, wat de teamdynamiek kan verbeteren.